KBTR
Coming home

Yö Galleria
12.6.-4.7.2021

HUOM! / OBS! / ATTN!
La / Lö / Sat 12.6.2021
Avoinna / Öppen / Open
17-21

@dekbtr

Avoinna ti-pe 12-17 | la-su 12-16
Öppen tis-fre 12-17 | lö-sö 12-16
Opening hours Tue-Fri 12-17 | Sat-Sun 12-16

Svensk-finsk grupputställning vid Yö Galleria, Helsingfors 8-30/5 2021
Curatorer Anton Wiraeus och Ilkka Pitkänen

I maj 2021 ordnas en grupputställning på Yö Galleria som kureras av Anton Wiraeus och Ilkka Pitkänen. Deltagare i utställningen är sex finska konstnärer som är medlemmar i Yö:s förening samt sju inbjudna konstnärer från Sverige.

Deltagande konstnärer:


Från Finland: Tuomas Holst, Maija Kivi, Laura Könönen, Peetu Liesinen, Kim Somervuori, Minnamari Toukola

Från Sverige: Rebecka Bebben Andersson, Rune Andersson, Carolina Billvik, Ossian Eckerman, Elin Magnusson, Anton Wiraeus, Arvid Wretman

 

Yö ry ordnar på Yö Galleria i mars och april en två månader lång Yö Fest som också blir en årlig tradition om våren i Helsingfors. Yö Fest uppvisar stadsbor och kultursfären en ny konstnärförening, dess medlemmar och potential. Festivalens program består av dess konstnärsmedlemmars verk, produktioner och evenemangskoncept. Under festivalen finns det fyra olika utställningar och många olika evenemang. Utställningarna och en stor del av evenemangen är gratis. 

Som del av Yö Fest påbörjas också Yö ry:s multikonstnärliga innehållsspecialiserade förlagsverksamhet då man i april ger ut det första numret av Yö Tidningen ”Yö Lehti”.

Evenemanget stöds av Helsingfors stad.

20.3.2021 klo 18.00-> 

"The Heroes of Action Painting behind the Windows with Utu Lautturi & Rudolf Styler"

Målare: Isabel Pathirane, Karo Malmivaara and Ilari Vanhatalo
Ljud: Mikko Silventoinen a.k.a. Utu Lautturi
Ljus: Harri Ahvenainen a.k.a. Rudolf Styler
 

The event will be streamed live on Yö's own Youtube channel: https://youtu.be/DcZCTzXz9fk

#yory #yöry #yögalleria #yöfest #yösali

Yö Galleria påbörjar sin aktivitet med en internationell hög profil utställning. Yö ry  medlemmen som fått stor publicitet i världen Al Paldrok kommer till Finland med sin Non Grata-performansgrupp och deras prisade Apocalyptic Landscapes -utställning.  

Den häftigt karnevalistiska men på samma gång poetiska utställningen behandlar den delade mänskligheten med sina mörka sidor och målar upp den apokalyps som nutiden är.

På grund av korona ska det inte hållas en vernissage men utställningen pågår fr.o.m. den 2. februari.

Utställningen är gratis.

Yö ry:s crowdfundingkampanj börjar på https://mesenaatti.me/1926/yo-uuden-ajan-taideyhteiso/. Föreningen söker med crowdfundingen stöd för att påbörja sin verksamhet och förbättring av olika konstnärers uppehälle i en koronautsatt situation i kulturen. Belöningen är medlemmarnas konstverk i publikationen från grafik till tavlor. 

Crowdfundingen är igång 26.1-14.3

Konstnärsföreningen Yö ry påbörjar sin verksamhet i Borgå 4. januari med ett videomagasin som visas på Vanha 123 vardagar klockan 11-13 och 16-17.

Videomagasinet är en samling av medlemmars videoverk. Med är också ett verk skrivet av dansartist Panu Varstala. Videorna projiceras på vit duk i en 20-minuters loop som en återkommande serie i Aatos Cafés Lybeck sal ( Brunnsgatan 37 B, Borgå).

Videomagasinet är gratis för publiken och utan ålderbegränsning. Dessutom kan man komma och gå som man vill då utställningen är öppen.

Aktia stiftelsen har stött evenemangets produktion.