I don’t care much for carrots. Carrots are on my palm.
It will be an interdisciplinary work incorporating performance, video,
and food, exploring the body’s state when discomfort or pain is
consciously or unconsciously used as a stimulant. It reflects a
situation where the boundary between self-discipline and
self-destruction becomes blurred, questioning how individuals transform
repetitive pain in daily life into a ritual of existence. It wanders
through the voluntary and the involuntary pain, embracing the creative
boredness, self-destruction and the Dionysian spirit. It unfolds as an
exploration of the invisible cycle between losing control and
rebuilding, ultimately indicate the temporality of the mortal body is
the way of being in the world.
The piece includes carrots and imagery of blood.
Xiaole Wang: Porkkanasormi
En välitä porkkanoista. Porkkanat ovat
kämmenelläni.
Tämä performanssista, videosta ja ruuasta muodostuva monimediainen teos
tutkii sellaisia kehon tiloja, joissa epämukavuuden tunnetta tai kipua
käytetään tietoisesti tai tiedostamatta stimulanttina. Teos reflektoi
tilanteita joissa itsekurin ja itsetuhon välinen raja hämärtyy. Se
pohtii niitä tapoja joilla yksilöt muuntavat jokapäiväisessä elämässä
toistuvan kivun olemassaolonsa rituaaliksi. Vapaaehtoisen tai tahattoman
kivun kautta teos pyrkii hyväksymään luovan tylsyyden, itsetuhon ja
dionyysisen hengen läsnäolon. Teos tuo esiin hallinnan menettämisen ja
uudelleenrakentumisen välisen havaitsemattoman kierron, pyrkien
osoittamaan kuinka kuolevaisen ruumiin ajallisuus on maailmassa olemisen
tapa.
Teos sisältää porkkanoita ja vereen liittyvää kuvastoa.
Kääntänyt Tero Nauha.
Working group:
Directing, performer: Xiaole Wang (Artistic Thesis, Live Art and
Performance Studies)
Dramaturgy: Shiqi Cao (guest)
Video photographer: Zehui Xu (guest)
Timetable:
The performance takes place at specific times. The audience is invited
to enter during the scheduled moments and experience the unfolding
process. The audience is welcome to enter and exit freely during the
event.
Saturday, 1st of March at 16:00-16:30, 17:00-17:30, 18:00-18:30,
19:00-19:30
Sunday, 2nd of March at 14:00-14:30, 15:00-15:30, 16:00-16:30,
17:00-17:30, 18:00-18:30, 19:00-19:30