Tulikuu yhtye Yö Galleriassa

Tulikuu yhtye soittaa Yö Galleriassa kolme iltaa 24.-26.8 kattavan residenssin aikana. Yhtyeen vieraaksi keikoille saapuu kaksi improvisoidun musiikin mestaria Sergio Castrillon - sello ja Mikko Innanen -saksofoni.

Ohjelma

24.8 Tulikuu feat. Sergio Castrillon
25.8 Tulikuu feat. Mikko Innanen
26.8 Tulikuu

Keikat alkavat klo 20, liput 12/8 €

 

Mikko Innanen

Mikko Innanen (s. Lapinjärvellä 1978) on Helsingissä asuva saksofonisti ja säveltäjä. Innanen aloitti saksofonin soiton 10-vuotiaana Loviisassa, kehittyi varsin nopeasti ja pääsi jo 15-vuotiaana opiskelemaan Sibelius-Akatemian jazzosastolle, josta hän valmistui musiikin maisteriksi 2003. Innanen on voittanut lukuisia palkintoja, esim. Yrjö-palkinnon 2008 ja solistipalkinnon Getxon kansainvälisessä yhtyekilpailussa 2000 ja saanut useita apurahoja, esim. valtion 3-vuotisen taiteilija-apurahan kahdesti. Innanen on kansainvälisesti menestyneimpiä jazzmuusikkojamme, esiintyen eri kokoonpanoilla jo 38:ssa maassa. Hänen soittoaan on taltioitu yli 60:lle julkaisulle, joista viimeisimmät ovat Mikko Innanen Autonomus: I-XXX, Mikko Innanen 10+: Pori/Malmi, Mikko Innasen Maakuntauudistus, Gourmet: New Habitat, Antti Lötjönen Quintet East sekä Koma Saxo. Innasen kokoonpanoista pitkän uran varrelta mainittakoon Mikko Innanen Autonomus, Mikko Innanen 10+, Gourmet, Innanen Pasborg Piromalli, Mikko Innanen & Innkvisitio, PLOP, Gourmet, Delirium, Nuijamiehet, Kalle Kalima K-18, Stefan Pasborg's Free Moby Dick, Antti Lötjönen Quartet East, Koma Saxo, Teddy Rok 7 ja Porvoon Maalaiskunnan Big Band. Innanen on ollut aktiivinen myös konserttijärjestäjäna ja kuraattorina, suunnitellen ohjelmakokonaisuuksia esimerkiksi seuraaviin paikkoihin ja tilaisuuksiin: Mikko Innanen International Extravaganza, Ibeam, Brooklyn, New York 2012 ja 2013; Korppoo Sea Jazz; Bar Favela, Helsinki; Hietsu is Happening!, Helsinki (yhdessä Petri Kumelan ja Antti Lötjösen kanssa). 

https://www.mikkoinnanen.com/

 

Sergio Castrillon

Sergio Castrillón on sellisti, improvisoija, säveltäjä ja tutkija, joka on kiinnostunut äänestä ja taiteen eri ilmentymistä. Hän esiintyy aktiivisesti nykymusiikkiteoksissa ja uutta teknologiaa hyödyntävissä improvisaatioteoksissa sekä osallistuu yhteistyöprojekteihin, joissa käytetään musiikin ohella teatteria, runoutta ja nykytanssia.

www.sergiocastrillon.com

 

Tulikuu-yhtye on free jazziin ja improvisoituun musiikkiin keskittyvä yhtye. Se perustettiin 2021 marraskuussa kun New Yorkissa asuva Kenneth Jimenez oli vierailemassa Helsingissä. Syyskuussa 2022 yhtye teki ensimmäisen Suomen kiertueen. Yhtye on viimeistelemässä tällä hetkellä tulevaa levyään ja on suuntaamassa Suomeen kiertueelle elokuun 2023 aikana.

Yhtyeen kokoonpano:
Kontrabasso - Kenneth Jimenez (Costa Rica / NY)
Sähkökitara - Jukka Kääriäinen
Piano - Libero Mureddu (IT/Suomi)
Rummut - Teemu Mustonen

Yhtyeen muusikot ovat soittaneet/levyttäneet mm soittajien kuten Harri Sjöström, Teppo Hauta-aho, Mikko Innanen, Tom Rainey, Gerald Cleaver, Ingrid Laubrock, Raoul Björkenheim ja Junnu Aaltonen kanssa

https://www.liberomureddu.com/tulikuu

 

kuva: Heta Nykänen