Yö Fest: Shamanismi ja taiteen rooli yhteiskunnassa -paneelikeskustelu ja rumpumatkatyöpaja (PERUTTU)

Yö Fest: Shamanismi ja taiteen rooli yhteiskunnassa -paneelikeskustelu
Kuvituskuva: @theblowupphoto

24.4. kello 14-16.00 paneelikeskustelu ja kello 17.00-20.00 työpaja

Shamanismi ja taiteen rooli yhteiskunnassa -paneelikeskustelu ja rumpumatkatyöpaja (PERUTTU)

Taiteella on mahdollisuus nostaa tiedostamattomia aiheita kollektiivisesta tajunnasta yhteiskunnan tietoisuuteen työstettäväksi. Taide-elämys voi olla transformatiivinen ja joskus jopa parantava kokemus. Muun muassa teatteriesityksessä tai konsertissa koetaan myös vahvasti yhteisöllisiä, ihmisiä yhdistäviä hetkiä. Taideteoksen vaikutus saattaa ulottuu usein näkymätömille, järjellä selittämättömille tasoille.

Paneelikeskustelussa pureudutaan eri näkökulmien kautta mm. seuraaviin kysymyksiin:
Onko mahdollista verrata nykytaiteilijan rooli yhteiskunnassa joiltakin osin muinaisen shamaanin rooliin yhteisössä? Millaisia yhteisiä piirteitä shamanistisesta ja taiteellisesta työskentelyssä löytyy? Mistä luovuus kumpuaa ja mitä tarkoitusta se palvelee?

Rumpumatkatyöpaja
Työpaja tarjoaa pienen johdannon muinaiseen shamanistiseen maailmankuvaan. Rumpumatkan avulla pääsemme kokemaan ikivanhaa luontoviisautta ja tuntemaan omaa luontoamme.Tilaisuus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on päihteetön. 

Paneelikeskusteluun ja rumpumatkatyöpajaan on erilliset ennakkoilmoittautumiset.

Ilmoittaudu paneelikeskusteluun lähettämällä osoitteeseen events@yory.fi viesti, jossa on nimesi ja tapahtuman nimi: “Etunimi Sukunimi / paneelikeskustelu”. Voit ilmoittaa samassa viestissä useamman henkilön. 
Tilaan mahtuu turvallisesti kymmenen vierasta. Paneelikeskustelu näytetään myös ajantasaisena suoratoistona Facebookissa/Youtubessa.

Ilmoittaudu rumpumatkatyöpajaan lähettämällä osoitteeseen events@yory.fi viesti, jossa on nimesi ja tapahtuman nimi: “Etunimi Sukunimi / rumpumatkatyöpaja”. Voit ilmoittaa samassa viestissä useamman henkilön. Osallistujien määrä: maks. 8 hlöä.