Yö Kekri ryhmänäyttely

Yö Kekrin ryhmänäyttely tuo Yö Galleriaan viikon ajaksi teoksia Yö ry:n jäsentaiteilijoilta.

AVAJAISET 24.10. 17-21 
 

Yö Kekri ryhmänäyttely
25.-30.10.2022

Yö Galleria
Lönnrotinkatu 33

ti-pe 14-19
la-su 12-17

Kuva
Jussi Meuronen: Ekstaasi

 

TAITEILIJAT

Anastasia Artemeva (b.1989) is an artist based in Helsinki. She creates sculptural, spatial installations in art and non/art spaces, often together with or based on communication with people of different walks of life. The effects of institutionalization, particularly incarceration, are the subject of her research. Her practice is focused on spaces and rituals: how people survive, live, and make themselves at home in the most challenging and isolated environments. She is currently interested in multidisciplinarity and the array of identities in the mundane practices of motherhood.

 

Sunna Kangas (synt. 1974) on helsinkiläinen käsitetaiteilija, tekstiilitaiteilija ja taiteen maisteri. Kankaan taiteen keskeisiä teemoja ovat olleet ympäristö ekologisesta näkökulmasta, väkivallan vastustaminen ja ihmisyys. Teokset ovat käsitteellisiä yhteiskunnallisia pohdintoja, joihin nivoutuu oma elämä, näkemykset ja kokemukset. Ne ilmentävät tunteita ja eetosta, jossa ajan kriittinen tarkastelu on läsnä. Kankaan taide syntyy kokeellisina prosesseina. Sunna Kangas on valmistunut taidepainotteisella lopputyöllä artenomiksi Evtek Muotoiluinstituutista ja taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Hänen töitään on ollut esillä vuodesta 2000. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä, osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin, sekä koti- ja ulkomaisiin kuratoituihin näyttelyihin kuudessatoista maassa. Hän on ottanut osaa erilaisiin taiteilijaryhmiin ja organisoinut kansainvälisiä ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hän on tehnyt julkisia taideteoksia ja hänen töitään on kokoelmissa. Sunna Kangas on Uuden tekstiilitaiteen yhdistyksen Uute ry:n ja taiteilijat O ry:n perustajajäsen, sekä Muu ry:n ja Helsingin taiteilijaseuran ja Yö ry:n jäsen.

 

Pauliina Korpi on valmistunut kuvataiteen ja vaatetusalan opinnoista ja olen viime aikoina kiinnostunut tekstiilitaiteesta. "Kokeilen intuitiivisesti erilaisia materiaaleja ja itsenäisesti opettelemiani kankaankudonnan tekniikoita. Viimeisimmissä töissäni olen käyttänyt mm kierrätettyjä vaatteita ja erilaisia värjäämiäni kankaita. Löydettyjä, sekä itse muokkaamiani/ käyttämiäni tekstiilejä työstämällä haluan tutkia millaisten kuvien ja oivallusten äärelle prosessi voi minut johdattaa."

 

Saara Lakso on Kuvataideakatemialta vuonna 2015 valmistunut, Helsingissä työskentelevä karjalaistaustainen kuvataiteilija. Hän työskentelee maalauksen, installaatioiden, sarjakuvan ja tekstiilitaiteen parissa. Hänen teostensa aiheistossa yhdistyy karjalainen kansanperinne, queer -teemat ja kauhukulttuuri. Kivuliaan tunnistettavien kasvukipujen ja ylisukupolvisten traumojen teemoihin sekoittuu myös usein jotain yliluonnollista. Taikuus tihkuu tuonpuoleisesta elävien maailmaan avaten portit kauniille ja omituisille olennoille.
 

Taiteilija Iikka Lehtinen.

 

Lähteenmäki-Hein tekee värikylläisiä, monikerroksisia ja ekspressiivisiä maalauksia, ja joka tekniikalla ja aihevalinnalla pyrkii antamaan tarttumapintaa tunteiden välittämiseen ja teosten tarinaan eläytymiseen. Teosten aiheita Lähteenmäki-Hein kerää tunnelmista, ajatuksista ja sävyistä ympäröivästä ja sisäisestä maailmasta.

 

Jussi Meuronen on valmistunut Kuvataideakatemiasta kesällä 2016 Työssään hän käsittelee ihmisyyttä, sen pimeitä puolia, jatkuvaa muutosta, elämän hetkellisyyttä ja yksinäisyyden tunnetta. Maalauksissa hän käyttää useita tekniikoita ja materiaaleja. Päivittäinen informaatiotulva ja erilaiset ärsykkeet inspiroivat häntä ja niistä saadut visuaaliset havainnot tulevat osaksi teoksia. 

 

Jukka-Pekka Niemi on itseoppinut taidemaalari Helsingistä. Hän maalaa abstrakteja äänimaisemia tunteiden viemänä.

 

Jussi Pyky (s. 1985 Tyrnävällä, asuu ja työskentelee Helsingissä) on valmistunut Lahden
Taideinstituutista vuonna 2009 ja Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2016. Hän on osallistunut aktiivisesti ryhmänäyttelyihin ja pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2009 lähtien. Hänen teoksiaan on muuan muassa Seppo Fräntin taidekokoelmassa Kiasmassa sekä lukuisissa yksityisissä kokoelmissa. Pyky käyttää mustavalkoisissa piirustuksissaan lähtökohtanaan dokumenteista ja elokuvista kaappaamiaan pysäytyskuvia sekä kirjoista ja internetin kuva-arkistoista löytämiään kuvia. Toisinaan hän piirtää kuvan ilman mallia jonkin toteuttamiskelpoiselta tuntuvan idean pohjalta.

 

Henriikka Pöllänen on taiteilija, joka työskentelee maalauksen ja veistoksen parissa. Hän työskentelee pääasiallisesti lasimateriaalin kautta ja on keskittynyt sen keskittynyt tekemiseen erilaisilla tekniikoilla. Pölläsen teokset tutkivat mielen ja fyysisen tilan kuvallistamista, joka ajoittain saa surrealistisia ulottuvuuksia. Työt kuvaavat mielen eri kerroksia, jossa todellisuuden ja kuvitteellisen maailman rajapinta häilyy. Teokset käsittelevät ympäröivän maailman ja tämän hetken ilmiöiden sekä niiden luomien rakenteiden väliaikaisuutta ja tarkoitusta. 

Hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa Lahden Galleria Uusi Kipinässä 2017, Suomen Lasimuseolla 2019, Pispalan Nykytaiteen Keskuksessa 2020, sekä Galleria Rajatilassa 2021. Sekä ryhmänäyttelyissä European Glass Context:issa 2016 Tanskassa, The Glass Factoryssa Ruotsissa 2017, Venice Glass Week:lla Italiassa 2018, Ebeltoftin lasimuseossa Tanskassa 2018, Bulgarian lasi biennaalissa 2019 sekä Euroopan Modernin lasin museossa, Saksassa 2020, Tsekeissä, Kamenický Šenovin Lasimuseossa sekä Belgian Glass Museum of Charleroissa 2022.

 

Evgeniia Utochkinan taiteellinen polku alkoi vuonna 2014. Hän keskittyi nykytaiteeseen ja alkoi ilmaista tunteita kankaalle.  Se ei tapahtunut heti;  se oli pitkä tie hänen ainutlaatuisen tyylinsä ymmärtämiseen ja etsimiseen taiteessa, joka jatkuu toistaiseksi. Yksinkertaisuus ja tasapaino, luonnon voima, pimeys ja hiljaisuus inspiroivat taiteilijaa.  Abstrakteilla teoksilla Evgeniia rohkaisee katsojaa luottamaan vain tunteisiinsa.

https://evgeniiapaintings.com/portfolio/
https://instagram.com/evgeniia_paintings/

 

Pauliina Waris on Vapaasta taidekoulusta valmistunut ja Kuvataideakatemiassa maisterin opintojaan viimeistelevä taidemaalari. "Työskentelyni lähtee usein liikkeelle arkisesta havainnosta, jota pyörittelen käsissäni ja seuraan sen muuttumista joksikin muuksi. Yritän saada kiinni maalaus- ja katsomisprosessissa hetkiä, joina merkitykset syntyvät, mutta ne hetket pakenevat minua ovelasti. Etsin asioiden välisiä suhteita, tuntuja ja tuntumia."