Runon liike

Milka Luhtaniemi - Kuva: Liina Aalto-Setälä

Aikataulu

Ti 20.9.2022 17:30 - 20:00
Ti 27.9.2022 17:30 - 20:00
Ti 4.10.2022 17:30 - 20:00
Ti 11.10.2022 17:30 - 20:00

Runon liike on erilaisille kirjoittajalle kohdennettu neljän tapaamiskerran kurssi. Sen tarkoitus on pohtia runon kirjoituksen ja liikkeen suhdetta, ja tarjota työvälineitä oman kirjoittamisen kehittämiseen. Miten runo kulkee metaforan väyliä? Miten runon puhuja liikkuu, vetäytyy, vuotaa tai hidastaa? Millaisia mahdollisuuksia olisi kineettisellä videorunolla ja menetelmällisillä harjoitteilla? Kuinka ruumiin liike litteroituu tekstiin ja tekstistä takaisin ruumiiseen?
Runokurssi on avoin taiteilijoille ja tekijöille kaikista eri taustoista, ja se ei vaadi aiempaa kokemusta runon kirjoittamisesta. Monialaisuus on suositeltavaa ja voimme muotouttaa kurssin sopimaan osallistujan omiin tarpeisiin ja taiteellisiin kysymyksiin. Kurssikertojen aikana luetaan erilaisia tekstejä sekä tehdään lyhyitä kirjoittamisharjoitteita. Kuukauden mittaisen kurssin ajalle annetaan myös yksi päätehtävä, jonka voi tehdä haluamallaan tavalla. Kurssin opetuskieli on suomi.
 
Hybridimuotoinen työpaja tapahtuu sekä paikan päällä Yö Gallerialla että etänä Zoomissa. Osallistujamäärä on 13 henkilöä. Lähiosallistujien maksimimäärä paikan päällä gallerialla on 3 henkilöä ja etänä Zoomissa 10 henkilöä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä haluatko osallistua paikan päällä Yö Gallerialla vai etänä Zoomissa.
 
TYÖPAJAN VETÄJÄ:
Milka Luhtaniemi on Helsingissä asuva runoilija, esitystaiteilija ja dramaturgi. Hän työskentelee monialaisesti kirjallisuuden, esittävien taiteiden ja kuvataiteiden kentillä. Hänen esikoisrunokirjansa Kirnu ilmestyi Gummeruksen kustantamana vuonna 2021, ja hänen runojaan ja tekstejään on julkaistu myös useissa kirjallisuuslehdissä- ja julkaisuissa, kuten kokeellisen runon Nokturno-sivustolla. Milkan tekstipohjaisia installaatioita on ollut nähtävillä muun muassa Titanik-galleriassa, Forum Box-galleriassa, Oksasenkatu 11:ssa ja Third Space Galleriassa. Hänen poetiikalleen on keskeistä ruumiilliset havainnot ja erilaiset sekoittuneet, rytmiset tilat ja pinnat.
***
Ilmoittautuminen viimeistään 17.9. tämän linkin kautta:
https://forms.gle/XZkNeGWJGqdq4vSu7
 
Osallistuminen on maksuton. Rajattu osallistujamäärä.
Työpajan zoom-linkki lähetetään etäosallistujaksi ilmoittautuneille 19.9. mennessä. Jos olet hakenut lähiosallistujaksi (Paikka: Yö Galleria, Lönnrotinkatu 33), saat vahvistuksen paikastasi s-postiin.
Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä s-postitse taiteilijayhdistys.yo@gmail.com
***
Työpaja toteutetaan osana Yö ry:n Hybriditaidetyöpajahanketta..