Yö Pajat: Autenttinen liike

Aikataulu

Ma 23.1.2023 18:00 - 20:00

Autenttinen liike -työpaja. Vapaa pääsy. Ilmoittautuminen 23.1.2023 klo 15 mennessä. 
Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kehonunia@gmail.com 
Työpajaan mahtuu 10 henkilöä. Lämpimästi tervetuloa!

Autenttinen liike on oman kokemuksen havainnointiin, vapaaseen liikkumiseen ja toisen ihmisen kohtaamiseen pohjaava yksinkertainen harjoite. Harjoite pitää sisällään itseohjautuvaa liikkumista, toisen liikkuvan ihmisen katsomista sekä omien kokemusten sanoittamista ja keskustelua koko osallistujaryhmän kanssa. Alun perin terapiakäyttöön kehitettyä autenttista liikettä hyödynnetään lukuisissa eri yhteyksissä. Tässä työpajassa autenttinen liike on työkalu itsen tutkimiseen ja ehdotus saapua läsnäolevaksi tähän hetkeen yhdessä toisten kanssa.

Työpajassa teemme yhdessä autenttinen liike -harjoitteen galleriatilassa ja keskustelemme harjoitteen nostattamista kokemuksista.

 

Autenttinen liike tapahtuu tässä ja nyt. Harjoite sisällyttää kaiken tässä hetkessä olevan - itseni sisäiset ja minua ympäröivän tilan jatkuvasti muutoksessa olevat olosuhteet, sekä toisten paikalla olevien ihmisten vaikutukset tai kaiut itsessäni. Aikana, jossa elämän merkitystä aikaisemmin kantaneet rakenteet ja tarinat ovat pirstaloituneet, saattavat läsnäolo ja kehoon laskeutuminen itsessään mahdollistaa ainakin hetkellisen kokemuksen merkityksellisestä olemassaolosta.

Autenttinen liike pitää rakenteensa puolesta sisällään pyrkimyksen kohdata toinen ihminen kunnioittavasti, myötätuntoisesti ja ilman arvottamista. Harjoitteeseen sisältyy vastavuoroisuutta ja vastuunkantoa - harjoitetta tehdessäni olen läsnä ikään kuin pitämässä tilaa toiselle. Samalla tavalla myös itse tulen tuomitsematta nähdyksi sellaisena, kuin olen. Autenttinen liike saattaa tarjota ikkunan havaintoon siitä, kuinka jokainen toinen ihminen on väistämättä aina enemmän, kuin mitä itse voin tulkita tai kuvitella tämän olevan.

 

Galleriatilaan on työpajan aikana mahdollista nähdä kadulta, mutta galleriaan eivät pääse työpajan aikana sisään muut kuin työpajaan osallistuvat.

Työpaja soveltuu kenelle tahansa kehosta, liikkeestä ja läsnäolosta kiinnostuneelle. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta autenttisesta liikkeestä osallistuaksesi. Mitään tietynlaista fyysistä liikkumiskykyä ei vaadita. Tietoja Yö Gallerian saavutettavuudesta löydät täältä:  https://www.yory.fi/fi/tilan-periaatteet-ja-saavutettavuus

 

Emilia Liimatainen (s. 1993) tutkii kehoa ja liikettä. Häntä kiinnostavat kokonaisvaltaista muodonmuutosta yksilössä esiin kutsuvat keholliset menetelmät, sekä niiden mahdollisuudet muuntaa yksilön elämää myös harjoittamisen tilanteiden ulkopuolella.