Yö Fest: Silja Eriksson ja Astri Laitinen - Auringossa kasvaneet

Auringossa kasvaneet

- kestollinen performanssi la 14.5.2022 Klo 13-16, Yö Galleria

Suoratoistolähetys klo 14-15 / Livestream 2-3pm: https://youtu.be/qdeNR33HBQA

Auringossa kasvaneet toivottaa yleisön tervetulleeksi tuntemaan valon ja lämmön, olemaan hetken tässä. Ehkä jotain miltei huomaamatonta tuleekin huomatuksi?

Auringossa kasvaneet -performanssissa suurieleisyyden ja mahtipontisuuden sijaan läsnä ovat yksinkertaisuus, hetkeen keskittyminen, läheltä tutkailu ja aika. Performanssi tuo lavalle eri muotoisia pieniä kehollisia kohtaamisia voikukkien kanssa, joista osaan myös yleisöllä on mahdollista osallistua.

 

Tekijöistä

Silja Eriksson on taiteilija, joka työskentelee pääsääntöisesti esitystaiteen ja performanssin kentällä, keskittyen kestollisiin ja osin osallistaviin teoksiin, joissa tilan ja ajan käsitteet ovat merkityksellisessäroolissa. Taiteessa häntäkiinnostaa rajapinnat, asioiden välisyydet: taiteen ja arjen suhde, ihmisen suhde ympäristöönsäsekätoisiin ihmisiin. Taiteellaan hän toivoo kurottavansa kohti naiiviakin ajatusta paremmasta maailmasta.

Astri Laitinen on kuvataiteilija, joka pyrkii työskentelyssään yhdistämään taiteen ja elämän kokonaisvaltaisesti. Paikka on hänelle tärkeä lähtökohta työskentelyssä. Viime aikoina hän on ollut kiinnostunut kasvien elämästä, siemenistä ja luonnonväreistä.

Kuva: Astri Laitinen

 

Osallistumme tällä ohjelmalla myös Alakaupunki-festivaaliin. Alakaupunki kokoaa ympäri Helsinkiä sijaitsevat itsenäiset kulttuuri- ja taidetilat yhteiselle festivaalikartalle juhlistaakseen osallistavaa ja näkemyksellistä kaupunkikulttuuria. Lue lisää ja tutustu muihin tiloihin: www.alakaupunki.com